Gastronomi i Malaga

Bäst lokala tapasbarer i Malaga stad

Var att äta i Málaga? av lokalbefolkningen!

Alla kunder som vi mottar på Solaga Holiday Apartments frågar oss samma fråga ”var kan vi äta bra lokala tapas”? De som besöker staden och vill prova det lokala köket och naturligtvis till bästa pris och bästa kvalitet. Och vem är de bästa som svarar på denna typ av fråga?

Med behovet av att vara objektiv har Solaga team undersökt, mellan familj och vänner, 100 lokalbefolkning som bor och arbetar i Málaga.

Här är vår lista över 15 av de bästa tapasbarerna och restaurangerna som har rekommenderats, i popularitet. Var och en erbjuder en annan stil och atmosfär, vissa är perfekta för en lugn middag, andra för tapas och öl med vänner.

1 – Refectorium: Málaga har redan tre Refectorium-restauranger, ”Refectorium Cathedral” i historiska centrumet, ”Refectorium Malagueta” i Malagueta och ”Refectorium Belfry” i Cerrado de Calderón. Denna moderna och eleganta restaurang specialiserar sig på iberiska kött, säsongsbetonade grönsaker, färsk fisk och skaldjur, utsökt möte från Oviedo och rysk sallad ”potatisallad”. De har också en av de mest omfattande vinkällare i världen och är kända för utmärkt kundservice och uppmärksamhet på detaljer.

Adress: ”Refectorium Cathedral”, C / Postigo de los Abades, 4, 29015 Málaga.

refectorium1

2 – Tapeo de Cervantes: Som namnet antyder, är denna lilla restaurang specialiserad på tapas. Det noteras att även om det rekommenderas av lokalbefolkningen, är det också mycket populärt bland turister, av en enkel anledning: den har listats som nummer 1 i Malaga enligt webbplatsen TripAdvisor.com (för närvarande är den 6: e). Det är en liten plats inredd i spansk stil, så bokning på förhand rekommenderas. Dess specialitet är traditionella tapas, såsom ”skinka och Manchego-ost”, ”tortilla chips” eller ”kycklingcroquetas”. Om du vill ha en lite mer utarbetad måltid rekommenderar vi sin systerrestaurang ”El Mesón de Cervantes” precis runt hörnet i Calle Alamos. Mer information här.

Adress: Calle de Carcer, 8, 29012 Málaga

tapeodecervantes

3 – La Reserva 12: Denna restaurang har ett utmärkt läge i stadens centrum och en perfekt terrass för att njuta av utsikten över en av de mest trafikerade områdena i staden. La Reserva 12 specialiserar sig på typiska andalusiska rätter, utmärkt service och professionella servitörer. Fisk och skaldjur är väldigt närvarande på menyn, perfekt tillsammans med ett gott vitt vin från sin källare. Du måste prova den ryska salladen ”potatisallad”!

Adress: Calle Bolsa, 12, 29015 Málaga

lareserva12 (1)

4 – Matahambre Malaga Center: Denna restaurang är en franchise, Málaga har ensam 9 restauranger. Matahambre handlar inte om gourmetmat, men en bra atmosfär, snabb service och god mat och till överkomliga priser. Det är populärt bland ungdomar och nästan alltid fullt, så det är lämpligt att boka i förväg på helgerna. Delar är ganska generösa, så ta hänsyn till det innan du beställer. Mer information här.

Adress: Calle Granada, 7, 29008 Málaga

Matahambre4

5 – Cortijo de Pepe: Mycket nära den berömda Plaza de la Merced är denna lilla bar som bara består av en stor bar och avföring att sitta på; så de flesta kommer att ta några öl och tapas. Restaurangen har några bord ute på terrassen för dem som föredrar att vara bekvämare, även på övervåningen finns det gott om bord till middag. Dess inredning är en typisk spansk taverna och tapasen är typisk andalusisk mat. Bläckfisk sallad är utsökt!

Adress: Plaza Merced, 2, 29012 Málaga

cortijopepe.000

6 – Mesón de Cervantes: av samma ägare av ”Tapeo de Cervantes” och med samma utmärkta kvalitet i mat, skulle jag säga att den enda skillnaden skulle vara att disken är lite mer utförlig, liksom menyn och utrymmet definieras till middag eller lunch tyst på ett bord med en mer personlig service.

Adress: Calle Alamos, 11, 29012 Málaga.

mesoncervantes

7 – Bar La Tranca: Om du går till La Tranca bör du vara beredd på en liten åtgärd. La Tranca är en liten bar som står inför gatan, med några höga bord, musik, vänliga bartendere och en bra atmosfär. Var beredd att stå och prata med alla! Massor av människor som besöker La Tranca gör det regelbundet, så det är känt och stämningen är väldigt nära och vänlig. ”Tostas” (små ristade bröd tapas) är stora och perfekt att följa sött Málaga vin.

Adress: Calle Carretería, 93, 29008 Málaga

latranca

8 – Las Merchanas: Temat för denna bar är baserat på Stilla veckan i Málaga, så var inte orolig att se väggarna från topp till botten täckt av religiösa bilder, heliga och kors överallt. Det är verkligen en märklig men väldigt populär restaurang med lokalbefolkningen under dessa fester. Tapaserna är ganska grundläggande och klassiska, men till ett utmärkt pris. Croquettes och smörgåsar är säkert bland de mest efterfrågade tapaserna. Hitta mer information här.

Adress: 29008, Calle Mosquera, 5, 29008 Málaga

Taberna.Cofrade.Las.Merchan

9 – Oleo: Perfekt för älskare av fina gourmetmat, Oleo erbjuder medelhavsmix och sushi (det sägs vara det bästa och färskaste i Málaga). Det ligger vid grindarna till CAC Málaga Museum, och har en modern och enkel inredning. Trots att du har en stor terrass och en inre zon, brukar den bokas varje dag, så ta din tid att boka innan du går. Tjänsten är professionell och anpassad, små portioner men oerhört läckra. Deras specialitet är dagens speciella sushi, med kryddig patatas bravas och niguiris skum. Hitta mer information här.

Adress: Calle Alemania, 0, 29001 Málaga

Oleo2

10 – Pez Tomillo: Det ligger på stranden i Pedregalejo, ca 3 km från Málaga centrum. Det är perfekt för en lunch eller middag med utsikt över havet. De specialiserar sig på tapas i modern stil. Kvaliteten och priset är mycket rimligt och det finns alternativ för alla budgetar. Den har två våningar, på övervåningen är perfekt för att få en bättre utsikt över havet. Dumplins med chili är att dö för!

Adress: Paseo Maritimo El Pedregal, 1, 29017 Málaga

peztomillo

11 – Casa Lola: Casa Lola är en av de ”unika” platserna i centrala Málaga. Det är inrett i en typisk spansk stil ”vintage” och nästan alltid trångt. Det erbjuder enkla tapas och smörgåsar eller spanska klassiker som omeletter och kroketter. Priset är ganska fördelaktigt och är idealiskt att gå med en grupp vänner.

Adress: 29015, Gata Granada, 46, 29015 Málaga.

taperia.casa.lola

12 – Montana Restaurant: Det ligger kort avstånd från Plaza de la Merced. Är en stor modern restaurang 5-stjärniga kök, bestående av flera rum och en rymlig växttäckt terrak. Perfekt för en familj eller en romantisk kväll. Det är mycket populärt bland lokalbefolkningen för privata evenemang för stora grupper. Mer information här.

Adress: Calle del Compass Victoria, 5, 29012 Málaga.

Montana4-1

13 – El Gorki: Denna restaurang har funnits sedan 1992 som ett husvin och med tiden har det blivit ett riktmärke för Malaga-köket, blandning av traditionella recept med innovation. Kräppar och salta bröd ingår i deras specialitet. Delarna är små men utsökt!

Adress: Centrum: C / Strachan 6 29015 Malaga / Pier One: CC. Oavsett om du handlar, Pier 1, Málaga hamn

gorki

14 – KGB: Kocken Kisko Garcia, tilldelades en Michelin-stjärna. KGB erbjuder ett modernt och kreativt kök som utforskar olika smaker av spanska och internationella rätter. Namnen på disken är ganska unika och har väldigt lite att göra med presenterad mat, så tveka inte att ställa frågor innan du beställer. KGB är ganska populär bland annat för sina hamburgare.

Adress: Calle Fresca, 12, 29015 Málaga

KGB

15 – Bar Jamón: En liten modern tapasbar, öppen sedan 1970. Det erbjuder klassiska tapas och sallad, spanska omelett eller kroketter, perfekt för att åtföljas av en öl eller ett glas vin. Pollo Al Curry är värt en smak!

Adress: Calle Carretería, 87, 29008 Málaga

barjamon

Nu behöver du bara tid att försöka varje och ge oss din åsikt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *