Gastronomi i Malaga

Vegetarisk restauranger i Malaga

I dessa vegetariska restauranger från Malaga hittar du från frukt smoothies, till arabiska desserter, till anpassningar av typiska spanska rätter. Alla på bekväma platser nära centrum och med en bra atmosfär.

Det kan vara svårt ibland för oss veganer eller vegetarianer att hitta bra restauranger där vi kan gå ut för en bit. Det kan vara ännu svårare när du besöker ett främmande land och du talar inte språket. Det var därför vi trodde det skulle vara en bra idé att göra en lista med vegetariska kaféer och restauranger där du kan få en god måltid och till och med prova några typiska spanska rätter.

Vi har inkluderat några ställen som inte är strängt vegetariska men har ett bra utbud av vegetariska rätter och god atmosfär. Du hittar också kaféer och butiker som erbjuder grönsaksbaserade godis och godis för ett eftermiddagsmat. Nuförtiden, med ekologisk mat som blir en trend och med nya butiker som öppnar i staden, är jag säker på att vi måste uppdatera den här listan snart. Så tag din sked och aptit och bränna upp på gröna!

El Calafate – Calle Andrés Pérez, 6

Denna lilla vegetariska restaurang är gömd i en gränd i stadens centrum, nära Plaza de los Martires. På grund av den svåra att hitta platsen är det mest frekventa av lokalbefolkningen. De erbjuder en daglig meny med förrätt, entree och dessert för 9,70 €. De gör friska, fräscha, färska livsmedel från både internationell och lokal mat. Vi rekommenderar att boka. Stängt på söndagar.

La Alcazabilla – Calle Pozo del Rey, 5

Huge vegetarian plate from Alcazabilla

Beläget bredvid Teatro Albeniz ligger det bara i centrum av turistområdet. Detta översätter inte till dålig kvalitet eller höga priser, vilket är mycket uppskattat. Massor av matval, från vegan till vegetarian, till glutenfri. De har också en trevlig sittgrupp utanför. Personalen är mycket vänlig. Det är vanligtvis väldigt upptagen så att det blir bättre tidigt. Jag har svårt att rekommendera bara en maträtt, men deras spenatkroketter är kända och ett bestämt måste.

Cañadú – Plaza de la Merced, 21

Vegetarian couscous

Cañadú har massor av veganskallor, så det finns gott om att välja mellan. De har en sittgrupp utanför, perfekt för en öl och en måltid med vänner på en helg. Jag älskar vården som de lägger på varje tallrik, och jag kan bara inte få nog av deras blandade nötter couscous! Gott matsal, stor terrass, varierad meny … Du kan inte gå fel.

Macro Dulces la Espiral – Calle Dos Aceras, 24

Vegan brownies

Några steg från våra lägenheter i Calle Montaño hittar du denna lilla butik, specialiserad på makrobiotiska, ekologiska, bakverk. Hela matar, inget socker, veganskomponenter används … förmodligen det hälsosammaste bageriet någonsin! Brownies och svamptårta med choklad och jordgubbar kommer att hålla dig tillbaka för mer. Perfekt för en söt frukost eller eftermiddagsmatch, kommer La Espiral definitivt att tillfredsställa din söta tand.

Slutligen, några andra vegetariska platser att ta hänsyn till att vi verkligen gillar (de flesta är inte i stadens centrum) är:

El Tesoro del Puchero –  Vegetarisk restaurang norr om tågstationen. Calle Babel, 5

Sacio Bar – Tapas restaurang med några mycket goda vegetariska rätter. Calle Martínez Maldonado, 69

El Último Mono – Kafé och juicebar- Calle Santa María, 9

La Invisible – Bar och café ligger på en uteplats. Mycket bohemisk atmosfär med levande bokavläsningar och visar. De erbjuder vegan och vegetariska tapas tillsammans med vanliga djurfoder. Calle Andres Pérez, 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *