Händelser i malaga

Romerska amfiteatern i Malaga

Längst ner på Alcazaba (arabiska fästningen) ligger det äldsta monumentet i Malaga: den romerska amfiteatern. Resterna av denna gamla byggnad har överlevt tidskläder tack vare att de har begravts i över 5 århundraden.

Det rika kulturarvet i Malaga är större än vad som möter ögat. Fenicier, romare, bysantiner, araber och kristna har alla lämnat sitt varumärke i denna kosmopolitiska stad vid havet. Och även om dess monument inte kan vara lika spektakulära som andra i Rom, Istanbul, Granada eller Vatikanen, är det denna rikedom och variation som gör den unik.

Seating Malaga roman theater

Byggnadens historia

Den medelstora teatern går tillbaka till det tidiga V-talet b.C. Den romerska amfiteatern ligger i hjärtat av Malaga-kulturella triangeln, bestämd av Picasso-museet, konstmuseet och Alcazaba-fästningen.

Den konstruerades genom att utnyttja den naturliga sluttningen av kullen för att användas som cavea (platser) i teatret. Den övre sittplatsen finns inte längre, men några återstående steg indikerar oss om dess existens. På teaterns övre del hade det varit långa tygstycken som användes som markis för att skydda mot elementen.

Den nedre delen av sittplatsen – den närmaste orkestern stod för de mest influensiva och viktiga medlemmarna i samhället. Sätena gjordes i marmor och mycket inredda. Framför dem dekorerades ett stort rektangulärt och mycket dekorerat scen med kolonner och trädörrar.

Den romerska amfiteatern var i bruk tills ungefär III-talet A.D., när den växande saltindustrin tog över området. Till och med idag kan vi hitta nära och i det romerska amfiteaterområdet många tankar som används för att göra garum (fermenterad fisksås).

Moderna användningsområden

Numera används den romerska amfiteatern för många evenemang i staden. Under sommaren lever den romerska amfiteatern igen, värd den romerska teaterfestivalen som pågår under juli och augusti.

Från 22:00 kan man njuta av en magisk kväll med teater på en historisk plats med bra akustik och vackra omgivningar.

Under sommarmånaderna kan du också njuta av andra mer moderna lekar, flamencoshow och dansshow. Kommunen lägger till projekt i listan, i syfte att ge mer användning till romerska historiska byggnader i Andalusien och få dem till liv igen.

Besöker Amfiteatern

Idag kan du besöka den romerska amfiteatern i Malaga från tisdag till söndag. Ange monumentet genom besökarnas centrum på vänster sida. Inne i mitten kan du se några bitar som hämtas och videor av utgrävningen själv. Sedan går du in i teatern själv, genom en träplattform och ser nära ruinerna.

Entré är gratis för både besökare och amfiteater, från kl. 10.00 till 18.00 öppettider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *