Malaga resetips

Marbella och Puerto Banús

Varje större världsomspännande storstad har sitt eget exklusiva område känt för de rika. Kalifornien har Beverly Hills, Den franska rivieran har Cannes och Nice, i Monaco, det är Monte Carlo, men i Malaga är det Marbella och Puerto Banús.

Det är utan tvekan södra Spaniens föredragna tillflykt till de rika och berömda. Faktum är att det är ovanligt att gå ner till hamnen i hamnen i Puerto Banús och inte se minst 2 Ferraris och en handfull andra sport och lyxbilar. varav de flesta kostar mer än ett typiskt spanskt hem. Multi-storeyed mega-yachter linje baksidan av hamnen flygande flaggor från hela världen. För de som inte är jet-setters, det är en möjlighet att gå strandpromenaden och fönstret butik på Cartier, Louis Vuitton eller Gucci.

De flesta som inte är välbärgade drömmer om att ha en smak av hur ”den andra sidan” lever, älskar att ta ”selfies” bredvid sin favorit sportbil eller andra lyxartiklar. Bevisa att du inte behöver vara rik att besöka och njuta av Marbella.

Början

Ursprungligen hade Marbella alltid varit en liten fiskeby fram till mitten av 20-talet tills några spanska aristokrater började utveckla avancerade sommarorter.

Sedan när en lokalutvecklare kallas Jose Banús köpt marken på vattnet, var hans avsikt att bygga en lyxig marina och shoppingkomplex. Noldi Schreck, en av arkitekterna som utformade Beverly Hills i Kalifornien, träffade Jose och tillsammans, föddes konceptet för modern Puerto Banús.

Han kastade en stor invigningsfest med de rika och kända från varje kontinent i närvaro. Därefter ritar de rika de avancerade varuhusen och toppmoderna varumärken för att etablera sin närvaro. Idag besöker över 5 miljoner människor årligen.

Kändisar och dignitarier från hela världen har gjort sin väg till Marbella och Puerto Banús från presidenten i USA till kronprinsen i Saudiarabien. Strax efter att Puerto Banus lanserades, byggde Saudiarabiens prins sedan kung Fahd bin Abdulaziz Al Saud en extravagant kopia av USA: s vita hus som heter El Rocio Palace, som var värd för familj och personal tills han gick.

Vad ska man göra

Det finns ingen brist på fantastiska köpmöjligheter i de nyare delarna av staden eller i ett av de många köpcentrumen som finns utan att bryta banken. Plaza del Mar ligger vid strandpromenaden, Marina Banus, Corte Ingles och Plaza Mayor, bara några av de stora köpcentrumen du hittar.

Besök en av de många fantastiska restaurangerna i Marbella för att äta en stor måltid och njut av de bästa rätterna som skapats av Michelin Star-kockarna som Marbella-födda Dani García och andra tilldelade restauranger som Skina, El Lago. Missa inte El Ancla i San Pedro de Alcantara som är en utmärkt restaurang med utsikt över havet, perfekt för att ha kvalitet på traditionell skaldjur.

Detta lyxiga område på Costa del Sol är också känt som Costa del Golf. Connoisseurs rekommenderar Finca Cortesin, Santa Clara Golf och Atalaya Golf. Om du inte är en ivrig golfare kan du vänta på att du kopplar av i deras spa, poolen eller har cocktails i en av staplarna. Det finns också många musikfestivaler som Starlite som presenterar världsberömda artister från många olika musikgenrer. Ha det roligt på någon av de många strandfesterna, nattklubbarna, kasinon och mycket mer och ha en underbar tid i Marbella; du kommer aldrig att bli uttråkad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *