Händelser i malaga

Malaga katedral besök tips

Om du vill besöka katedralen i Malaga har vi några tips för att göra det extra speciellt. För mer information om byggnaden själv och dess historia, läs våra tidigare inlägg ”La Manquita” eller ”Trump tornet i Malaga”.

En av de viktigaste landmärkenna i Malaga är utan tvekan katedralen. Den största byggnaden i historiska centrum, lång, gammal, vacker och … oavslutad. Det skiljer sig säkert från andra religiösa byggnader i Spanien.

För att besöka katedralen måste man köpa biljetterna antingen på katedralen eller på biskopsbyggnaden framför katedralen. Du kan köpa biljetter till katedralen bara (5 €) till katedralen taket (6 €) eller kombinerat: katedral + taket + Episcopal Palace för 10 € (rekommenderas).

Har du en annan utsikt över Malaga?

En av stadens senaste attraktion ger oss möjlighet att titta på staden från 50 meter över havet, mer exakt från de nyligen färdiga terrasserna på katedralens tak. Njut av det fullt ut och dra nytta av ditt besök.

Malaga katedral besök tips:

  • Tips nummer ett: Lämna barnvagnar i din semesterlägenhet, eftersom du inte kan ta upp det med dig.
  • Tips nummer två: Använd bekväma kläder och skor. Klättringarna är lite över 200 steg.
  • Tips nummer tre: För att få bättre bilder är det bäst att besöka på morgonen när solen är i öster.
  • Tips nummer fyra: Stativ och annan bulgy utrustning är inte tillåten eftersom trappsteg är smala.

Trappan har räcken, så det finns lite säkerhet under din klättring. Det första stoppet ger dig tid att få din puls tillbaka till normal medan du njuter av en fantastisk utsikt över Plaza de los Naranjos. Därifrån har du ett privilegierat läge för att ta sig in i katedralen, och uppskattar barock- och renässansarkitekturen. Du kan ta en topp på katedralen och se en annan vinkel på glasfönstren.

Ruten fortsätter boet mot taket, där du kan gå runt katedralens fulla omkrets. I norr kan man se husets terrakotta-bältros. På avståndet ser du bergen som omger och skyddar staden. Få en intim utsikt över nordtornet och fortsätt till det aldrig färdiga södra tornet (full story here). Sedan i öster njut av den privilegierade utsikten över hamnen Muelle Uno och havet.

Slutligen kom ihåg att ta med dina solglasögon med dig. med det fantastiska vädret vi brukar ha i Malaga, oddsen är det blir ljust och soligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *