Gastronomi i Malaga

Hur man gör (den perfekta) Sangria

Många av er kanske inte vet detta, men sangria är inte en mycket populär drink i Spanien. Det är en häftdryck som har förvandlats till det förflutna, och i nuvarande tider har inte alltför många människor det. Det är en av de drinkar som var närvarande i alla familjeförsamlingar när vi var barn, men nu beställs endast av turister som besöker Spanien och vill få den ”äkta” upplevelsen.

Nu försöker många unga kockar och cocktailguruer ta tillbaka sangria och återuppfinna drycken för att göra det tilltalande för yngre generationer.

Vi presenterar dig här med 2 sangria recept för att göra hemma och tjäna bragging rättigheter. Först, receptet på en perfekt traditionell sangria och en mer modern med en vridning. Så gör dem båda och bestäm själv vilka som är bättre. Du kan även ändra det lite, för att göra det mer till din smak. Det viktiga är att hålla traditionen levande och ha kul i processen.

(Den perfekta) Sangria

Red wine
Använd bara gott kvalitetsviner som tempranillo eller crianza

När du gör sangria – som med recept för nästan allt annat – försök att använda de bästa möjliga ingredienserna. Använd inte billigt rött vin eller konserverad frukt, eller sluta med en fruktansvärd, färdig-smaksatt sangria. Vinet ska vara ett ungt vin, som tempranillo eller crianza, för att undvika den ödmjukhet som äldre viner har.

Det är också mycket viktigt att du lämnar vinet vilande med frukosten under mycket tid, så att smaker utvecklas ordentligt. Om du inte väntar tillräckligt länge kommer du att sluta med frukt som smakar som vin och inte tvärtom, vilket är det ultimata målet när sangria gör.

Oranges for sangria
Apelsiner kommer att göra din sangria utsökt och är en utmärkt garnering

Original Sangria Recept

Ingredienser:

1 liter god kvalitet rött vin (rioja fungerar bra)

330 ml gaseosa sött mousserande vatten (kan ersättas med Sprite)

100 ml Cointreau eller Triple Sec

1 persika

1 aprikos

1 nektarin

2 citroner (saften)

1 orange (för garnering)

2 msk socker

Massor av is

Vägbeskrivning:

Först börja med att peeling all frukt med undantag för nektarinerna och tärningarna. Blanda i en kruka med vin, socker, citronsaft och likör. Låt det vila i ett par timmar på en sval plats, men inte i kylskåpet. Lägg till gaseosa eller sprite, isen och några skivor orange och servera.

Plenty ice is needed for sangria
Många is behövs för en bra sangria

Sangria med en vridning

Ingredienser:

1 ½ liter rött vin

1 citron (skuren i halva och skivad)

180 gr frysta jordgubbar

4 apelsiner

2 kanelstänger

70 g socker

2 grenar av färsk rosmarin

Vatten

Vägbeskrivning:

Frist, placera i en plastbehållare de frysta jordgubbarna och strö över sockret ovanpå. Häll sedan i saften av 3 apelsiner, det ska nästan helt täcka jordgubbarna. Om det inte gör det, lägg till vatten för att slutföra. Det söta jordgubbe-infuserade vattnet kommer att lägga till det extra smak för våra sangria. Skär kvarvarande apelsin i skivor och lägg på jordgubbarna, lägg till 2 krossade kanelstänger, rosmarin och lock. Låt sitta i 3 till 4 timmar tills jordgubbarna har tinade fullständigt och smaksatt marinerat väl.
Torka sedan vätskan i en kruk, lägg i skivorna med pitted citron, vinet och mycket krossad is. Servera och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *