Händelser i malaga

Feria i Malaga: Den bästa och största fiesta i stan!

Tänk dig en varm sommardag. Titta på alla som fester runt omkring dig. Kvinnor klädda i traditionella flamenco klänningar. Det är utgångspunkten för vad Feria of Malaga är. Men låt oss förklara från början eftersom … det finns så mycket mer!

Vad exakt är Málaga Feria?

Varje stad, stad och by i Spanien har en stadsfestivitet. Varje år minns människor sitt arv i en fest som kan vara från några dagar till en hel vecka. Nu kallar jag en fest!

När det gäller Malaga, firar Feria erövringen av Malaga av de katolska monarkerna från myrarna i augusti 1487. Om du är en historia buff, läs mer här.

Att Feria minns arv, de är alltid mycket pittoreska, eftersom du kan se den spanska traditionen till fullo. Musiken, dansen, mat och dryck och kostymer är de mest traditionella vi kan få dem. Människor rider även hästar eller vagnar som transportmedel under Feria!

Var är den här festen, och kan jag gå?

Alla kan komma på Feria i Malaga. Det finns två huvudplatser för festen: ”dagtid” Feria de Malaga fortsätter i den historiska stadskärnan, epicentret är Calle Larios. ”Nighttime” Feria de Malaga, ligger i ett speciellt område som är dedikerat till det nära Palacio de Congresos. Platsen heter Real de la Feria, och det bästa sättet att komma dit finns med bussar 4, 11, 19, 201, 205.

Det är en stor och rolig fest. Det finns över 100 olika evenemang inklusive konserter, aktiviteter för barnen, konstutställningar, tjurfäktningar och en fyrverkeri som markerar början på festligheterna. Det fullständiga programmet är tillgängligt online.

I år kommer Feria av Malaga att vara från 12 till 19 augusti.

Feria Malaga billboard

Den livliga stadskärnan

Centrum blir mer levande än någonsin under Feria de Malaga. Papperslyktor dekorerar varje hörn av centro. Kvinnor bär flamenco polka-dot klänningar och män deras traditionella dragor och hattar. Verdiales (lokal variation av flamenco) spelas överallt och alla dansar till sina låtar. För de modiga som besöker under Feria kan du lära dig att dansa verdialer och sevillaner på nolltid!

Women dancing at Feria Malaga

För de mindre begåvade av oss finns det andra typer av musik som är tillgängliga, så vi kan alla dansa på våra favoritlåtar under den veckolånga festen.

Tapas, drycker (typiskt Feria vin är Cartojal) och massor av paella erbjuds i hela staden.

Andra saker att se

Många lokalbefolkningen deltar på de olika partierna som kör hästar eller vagnar, särskilt på Real de la Feria, eftersom det är betydligt långt ifrån centrum. Det kan göra trafiken lite kaotisk, men inget att oroa sig för när du är på semester. Dessutom gör det en fantastisk bild, nästan som att gå tillbaka i tiden.

Om du någonsin velat se en tjurfäktning, under Feria de Malaga finns det några pågår. Köp dina biljetter i förväg på nätet och gör dig redo att skrika ”olé!” På arenan med resten av publiken.

Ferias första dag invigdar en vacker fyrverkeriparti festligheterna. Gå till stranden eller fyren vid Muelle Uno hamn för att få en bättre bild av ljusen. Eller gå högt över marken och ta en drink på en bar på taket och njut av den magnifika utsikten.

Vart du än går, om du besöker oss under Feria of Malaga, är du garanterad att inte bli uttråkad. Om du letar efter en lugn och avkopplande semester, kom på en annan tid på året. Men om du letar efter en rolig, spännande och annorlunda spansk upplevelse, kommer du under Feria … du kommer aldrig att glömma det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *