Malaga resetips

Det bästa sättet att ta sig runt i Malaga och Costa del Sol

När du går på semester och besöker en ny stad finns det så mycket att se och göra. Men om du inte hyr en bil brukar besökare hålla sig till omedelbar närhet på en karta, för låt oss möta det, du vill inte slösa bort tiden att vandra runt och leta efter saker utanför din närhet. Med Internet vara en viktig resurs, planera framåt om du besöker och inte har en dataplan för din smartphone. Alla stora företag (Orange, Movistar, Vodaphone, etc.) erbjuder förutbetalda Sim-kort ganska billigt som har dataplaner som är avgörande för dina planer och säljs på flygplatsen eller i staden.

Även om vi är mycket lyckliga att bo i Malaga och har en otrolig lista över museer, barer, musik och forntida sevärdheter inom några av våra lägenheter, erbjuder Costa del Sol som helhet en mängd olika saker att göra och se. Så hur kan du upptäcka alla dessa fantastiska områden på egen hand? Låt oss hjälpa dig med att komma runt Malaga och kusten.

Ditt första alternativ för att komma runt är en taxi. När du kommer till flygplatsen är det det snabbaste och säkraste sättet att se till att du kommer till din destination. Vi ser att många gäster kommer till staden och försöker kollektivtrafik för första gången och bli lite vilse eller gå av vid felstoppet vilket orsakar ytterligare stress och tid på en redan lång dag med resan. Av denna anledning rekommenderar vi alltid att vi anländer med antingen en stad Taxi från framför ankomstkontoret till stativet eller ordna en privat transfer direclty med oss. Även om dessa alternativ är dyrare än sagt, en stadsbuss, är det värt investeringen när du bär alla dina bagage och tillhörigheter som söker ditt boende.

Naturligtvis är taxibilar dyrare för daglig användning, så snart du är i staden och orienterad, med buss, tunnelbana eller lokala tåg skulle det ge mer ekonomisk känsla och du kommer att ta dig nära de flesta destinationer du vill besöka.

Bus

Ditt bästa alternativ i staden skulle vara stadsbussen i Malaga. Det är effektivt och snabbt att komma runt. Kostnaden per person är endast 1,30 € och du kan betala när du går ombord på bussen (flygplatsbussen är dyrare). Det finns en applikation för din smartphone som kommer på engelska eller spanska som heter EMT Malaga. (Android eller iPhone).

EMT Malaga App

Detta kommer att berätta antingen planera din resa, berätta vilka bussar att ta och vilken tid samt hitta dig med hjälp av GPS. (Tips: Köp ett 10, 15 eller 20 resa kort på en kiosk eller tobaksaffär och priset sjunker till 0,89 € per resa. Ett kort kan swiped flera gånger för flera personer!)

Lokala tåg

Local trains

De lokala tågen är kända som ”Cercanias” och drivs av det nationella tågbolaget Renfe. Det finns 2 linjer i Malaga, C1 och C2. Båda börjar vid Malaga centrum (Centro Alameda) och antingen huvudet nerför kusten (C1) till Fuengirola eller inåt in mot en vit by som heter Álora (C2). (Tips: C1 stannar vid flygplatsen var 20: e minut och slutar i Málagas historiska centrum. Var uppmärksam på var din lägenhet är, eftersom det kan vara en lång promenad till din specifika adress om du inte är försiktig!)

On-demand Apps

Alternativ till långsammare kollektivtrafik skulle vara på begäran Appdrivna tjänster som Uber och Cabify.

Även om det är dyrare för långresor, inom själva staden, är korta resor endast mellan 5,50 – 6 €. Lite mer än en standardbussavgift för fyra personer. Uber (Android & iPhone) är föremål för prisfluktuationer om vädret är negativt eller under perioder med hög efterfrågan medan Cabify (Android & iPhone) tenderar att vara mer prisstabil.

Slutligen är en användbar resurs för att styra dig något du kanske redan använder på din smartphone.

Google kartor. Transitsystemen har laddat upp sina tidtabeller, buss- och tågnummer, stopp och stationer och rutter till Google Maps. Välj kollektivtrafik som din metod och du kommer genast att få en lista över buss- och tågförbindelser för att hitta din destination. Det kommer att leda dig direkt där du behöver få på och av, samt ge dig kollektivtrafikalternativ till ytterligare destinationer som Grenada eller Sevilla.

Biluthyrning

Slutligen, om du slutar hyra en bil att utforska, kan vi rekommendera 2 mobilappar för att hjälpa dig att vägleda dig runt området.

Den första är Waze  (Android & iPhone) som använder din mobildata men är väldigt exakt när användarna uppdaterar dig på vägavstängningar, polisens fällor och ger användbara alternativa rutter.

Den andra är Sygic (Android & iPhone)  som jag upptäckte när jag var på semester i mitten av Tyskland och min gamla GPS dog. Jag hämtade appen liksom kartorna som jag behövde från mitt hotellrum och voila, ingen mobil data behövs. Det uppdateras inte dynamiskt som Waze, men om du inte har en kompatibel dataplan eller besöker från utanför EU är det ett bra alternativ som jag använder på alla mina långa resor.

Anslut din mobil till din laddare eftersom batteriet inte tar lång tid om du försöker köra någon av dessa utan strömkälla.

Men du bestämmer dig för att utforska staden, när du hyr ditt boende via Solaga.com, är vi alltid tillgängliga för att erbjuda dig tips och förslag för att hjälpa dig att få ut det mesta av din semester på Costa del Sol.

Naturligtvis bör din planering för ditt nästa äventyr på den vackra Costa del Sol börja med ditt boende! För detta kan du börja med www.Solaga.com och välja ditt perfekta fritidshus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *