Gastronomi i Malaga

Det bästa paella receptet någonsin!

Om du gillar paella behöver du inte vänta med att komma till Spanien för att få lite. Nedan hittar du receptet för den bästa paella i världen: den du ska göra hemma. Säkert kommer ett visst fältarbete att vara till nytta för att justera några personliga detaljer och kanske till och med köpa några saffron för att markera din maträtt ännu mer.

Första är först: beroende på regionen i Spanien hittar du paella med skaldjur, grönsaker, kanin, fläsk, etc. Ris kan ha mer buljong (som risotto) eller torr och lös. Det här handlar om personlig preferens och beror på din smak, men folk säger att ”original” Valencia paella har kanin och riset är lös.

Paella ska göras i en lågfältsåspanna eller en paella-pan.

saffron in strings

Riktig paella ingredienser (gör 4 portioner)

2 koppar ris (rundkorn, bomba eller senia typ)

4 koppar vatten

200 gr kyckling

180 gr kanin

100 gr anka

100 gr romano bönor (platta gröna bönor) skuren i 2-tums bitar

100 gr smörbönor

50 gr tomat (blandad eller riven)

2 kronärtskockor som tidigare kokts, skärs i kilar

Saffron (i strängar, INTE pulver)

Gurkmeja (för färgning)

Extra virgin olivolja

Salt

Peppar

Förberedelse

På hög värme, häll en generös mängd olivolja i pannan. När det är varmt, sätt kycklingen, kaninen och anden och vänd när den är gyllene. Tillsätt bönorna och tomat och vänta tills vätskor börjar koka. Tillsätt salt och peppar efter smak. Detta kommer att vara när alla smaker börjar komma ihop. Tid för att lägga till vattnet och därefter kronärtskockorna. Tillsätt saffran och gurkmeja för smak och lägg till den fina gula färgen som är särskiljande för denna maträtt.

Ingredients paella

Tillsätt de två kopparna ris och blanda allt ihop och sprida riset över hela pannan. Vänta fortfarande på hög värme, vänta på att börja med att koka. Efter 7-8 minuter, vrid värme till medium.

Paella kommer att göras på exakt 18 minuter. Blanda inte ris medan det kokas! Detta kommer bara att bryta kornen, göra din paella för stärkelse och ge den en obehaglig konsistens.

När 18 minuter har gått, kan du vrida värmen till hög igen för att få riset på botten av pannan spridda. Låt den vara på i ca 1 minut och stäng sedan av. Låt det sitta i 5-6 minuter på kokkärlet innan det serveras.

Nu är forskning mycket viktig, därför rekommenderar vi praktik i södra Spanien att äta mycket paella i staden, på kusten och var du än kan tänka dig. En bra idé är att bo på en av våra lägenheter i Nerja och gå till den berömda Ayo-restaurangen för att få paella tills du släpper precis vid stranden.

Paella types

Eller du kan komma till Malaga, köpa den bästa saffran i världen och göra en ”paella tapa tour” och smaka på alla olika variationer av denna läckra maträtt. Se till att stoppa av Arrozeando, Puro Pescaito och Meson Cantarrana, de är kända för sina risar. I staden har Solaga över 70 lägenheter att välja mellan i centrum eller i närheten. När du kommer, chansen är att vädret blir bra och paella läckra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *