Gastronomi i Malaga

Den bästa glassen i Málaga

När du kommer, måste du prova den bästa glassen i Málaga! Prova våra mest populära smaker som leche merengada, turron eller säsongsbetonade frukter. Nu när värmen kommer att vara med oss under de kommande månaderna, finner du att du har glass två gånger om dagen!

När man tänker på läcker glass, ofta kommer ordet gelatto att tänka på. Men i Málaga är fler och fler hantverksbutiker poppar upp, där de gör krämig, mjuk, läcker glass värt att försöka. Helado är ordet på spanska, och om du inte lär dig det med hjärtat i slutet av detta inlägg, kommer du definitivt när du kommer till Malaga.

Nu när det är sommar, dagarna är långa och värmen är konstant, kan man inte låta bli att njuta av denna söta behandla som svalnar vår kroppstemperatur och uppfyller våra begär.

Vi vet alla det, när de bästa ingredienserna används, är den slutliga produkten fantastisk. Så det kommer inte som en överraskning att alla de bästa glasserna i Malaga är gjorda med naturliga ingredienser. De har också ett stort urval av smaker (de fortsätter att lägga till nya) och alternativ för matallergier och veganer … yay!

De mest utsökta (och traditionella) smakerna

När det gäller smaker kan man säga att en is är riktigt bra genom att prova de mer traditionella som vanilj eller choklad. Men om du vill göra ditt liv mer spännande, varför inte prova någon av de lokala favoriterna?

Den bästa glassen i Malaga smakar som Turron (Spanish Nougat), Rocher, Vanilj (bland annat Mantecado), Pinjenötter, Dulce de Leche och Cheesecake för att nämna några. Om det inte gör din mun vatten, när du är framför affären och se alla andra alternativ du säkert kommer!

Ett speciellt omnämnande gäller turronis. Denna nougat är en mycket populär smak bland malagueños eftersom huvudämnet är mandel. Denna mutter produceras i stor utsträckning inom Malaga, så det används i alla typer av salta och söta rätter av lokalmat. Innan du lämnar vår solbadade stad måste du prova det minst en gång … du kommer inte bli besviken.

De bästa glassbutikerna

För att vara rättvis är inte alla de bästa glassbutikerna i det historiska centrumet. Om du vill prova den bästa glassen i Malaga, måste du ta en lång promenad – eller bussresa – till Las Delicias. Där hittar du Heladería Inma, för många de bästa glassbutikerna i hela Malaga. Långa köer kommer att leda vägen till det här läckertemplet. Finansierad över 40 år sedan är detta en favorit bland lokalbefolkningen. Deras mest populära smaker är Kinder och Rocher.

En annan mycket känd glassbutik är Casa Mira. De gör utan tvekan den bästa turron glassen i staden. Med två platser i stadens centrum är detta det mest lämpliga för turister när de besöker staden.

Det debatteras om en plats har bättre glass än den andra, vi låter dig vara domaren. En sak att komma ihåg när du går till Casa Mira är att glasserna inte visas bakom glas, så du kan inte beställa av hur en smak ser ut. Du måste lita på att din föredragna smak är lika utsökt som det låter.

En annan riktigt bra glassbutik är Heladeria Iceberg, som ligger nära busstationen. Deras hantverkare är kända för att vara krämiga utan att missbruka fettinnehållet. Deras bästa glassar är gjorda med säsongsbetonade frukter.

Det finns många andra ställen där du kan få glass, men i dessa kommer du definitivt att ha den bästa glassen i Malaga. Nu är du inte blyg och provar dem alla, vi är inte på semester hela tiden, och du kan dieten när du kommer hem.

Njut av forskningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *