Gastronomi i Malaga

De bästa fiskrestaurangerna i Malaga – 9 matställen att upptäcka!

En av de första frågorna som våra kunder gör när vi anländer till Malaga är där de kan äta läckra, färska fiskar i staden. Därför har vi förberett för dig en lista över de bästa fiskrestaurangerna i Malaga.

Du kan också läsa vårt inlägg på ”Bästa fisken i Malaga” för att veta vad som produceras lokalt och deras traditionella förberedelse i malagueño köket.

Så läs vidare, markera fläckarna i dina kartor och förbered din aptit för att äta utsökt fisk!

Chupytira:

Shrimp

Denna restaurang ligger i närheten av Huelin, på Calle Tomas de Echeverria 13. Mestadels besöks av lokalbefolkningen, ligger denna restaurang nära stranden i ett bostadsområde.

Deras räkor är alltid kokta till perfektion, deras priser är överkomliga och personalen mycket effektiv. Om du går på en helg rekommenderar vi att du bokar som det alltid är fullt.

Los Delfines:

Detta är utan tvekan en av de bästa fiskrestaurangerna i Malaga, en absolut upptäckt! Du hittar den på Calle Reding 12, på La Malagueta. Servrarna pratar inte mycket engelska, så den färska fiskskärmen är perfekt för att peka på vad du vill äta. Restaurangen är vanligtvis upptagen och högt, men maten är helt värt det.

Puro Pescaito:

Best fish Malaga 1

Calle Mendez Nuñez 12. Denna restaurang är enkel och avslappnad, huvudfasen tas av deras mycket färska fisk, friterad eller grillad. Se till att du förstår (eller frågar) hur något förbereds eller serveras för att undvika överraskningar. Språk är inte ett problem eftersom de flesta servrar talar engelska, och den centrala platsen gör det till ett utmärkt stopp under din sevärdheter.

El Tintero:

Detta är en av de många stora fiskrestaurangerna du hittar på Pedregalejo. Ligger på Av. Salvador Allende 340. Denna restaurang är mycket speciell, servitörerna tar ut mat från köket och ropar ut vad de har, och om du vill ha det, låt dem veta. Det är som att gå på en auktion. Det bra är att du beställer vad som ser bra ut, och du behöver inte vänta på att din tallrik ska vara förberedd. Besök denna plats för en annan, rolig typ av restaurang.

El Balneario:

baños del carmen

Denna restaurang ligger i slutet av La Malagueta-stranden. Bra läge och atmosfär, perfekt för att titta på solnedgången och njuta av en måltid med familjen eller för en romantisk middag. Maten har upp och ner, ibland är det fantastiskt och några bara ok, men tjänsten är alltid snabb och uppmärksam och inställningen är magisk.

El Caleño:

Best fish in Malaga 3

En annan stor och enkel restaurang på Pedregalejo. Färsk fisk serveras precis framför stranden. Ingenting fancy, så du kan rulla upp ärmarna och njuta av räkor, skaldjur och paella. Det är en bra idé att ringa i förväg och göra din bokning, speciellt för middagstjänsten. Se till att du försöker sardinerna Espetos. Utsökt!

Pez Tomillo:

Detta är en av de mer moderna, fina restaurangerna på promenaden Pedregalejo. Färsk fisk med en modern / asiatisk twist. Högre priser än andra restauranger i området, men helt värt det. Gör vår lista över de bästa fiskrestaurangerna i Malaga, eftersom de bara använder de färskaste ingredienserna och eftersom deras meny är helt annorlunda än vad du kommer att fiende någon annanstans. Det är en utmärkt plats för en romantisk middag. Plats: Paseo Maritimo el Pedregal, 1.

Los Mellizos:

Best fish in Malaga 4

Beläget i stadens centrum, på Calle Sanchez de Lara 7. Utmärkt fisk och mycket färskt. De är mestadels kokta på enkla sätt och gömma inte smak under tjocka såser. Prova pulpo a la gallega eller havsabborre och du kommer inte bli besviken. Yum!

Catedral del Pescaíto:

fish restaurant malaga

Denna centralt belägna restaurang är filmtema. Enkel, avslappnad och utan bord utanför kan vara lätt att missa. En gång inuti kommer du att vara på en av de bästa fiskrestaurangerna i Malaga. Deras stekt fisk är fantastisk and the razor musslor är garlicky och läckra. Priserna är också mycket rimliga. Ligger på Calle duque de la Victoria 3.

Det finns fler bra restauranger i Malaga, men det här är vår favorit. De bästa fiskrestaurangerna i Malaga och deras mycket olika prisklasser. En allmän rekommendation för någon restaurang är att alltid se till att du vet priset på dagens ”specialerbjudanden” innan du beställer för att undvika överraskningar.

Bortsett från det, rekommenderar vi att du alltid ringer fram och gör en reservation, dessa restauranger är välkända bland lokalbefolkningen och du kan vänta ett tag tills du sitter.

Vi hoppas att du njuter av god fisk och skaldjur i Malaga och om du hittar ett bra ställe som ska ingå i denna lista, låt oss veta. Vi älskar god fisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *