Malaga resetips

Avkopplande semester i Malaga

När du besöker Malaga måste du komma i spåret. Stäng av dina bärbara enheter och njut av de enkla sakerna i livet. I den här bloggen berättar vi normalt de många saker du kan göra när du kommer till Malaga … så den här gången tänkte vi på en förändring som berättade vad som inte behöver göras.

När man besöker ett annat land vill man ta in så mycket du kan, se alla monument, uppleva kulturen och så vidare. Det innebär oftast att du hamnar på långa avstånd och spenderar hela dagen på dina fötter. När solen sätter sig är du så trött, går du till sängs och känner att du körde ett maraton. Och när du flyger hemifrån känner du dig som om du behöver ett par dagar för att återfå din semester.

Inte i Malaga. Lyckligtvis är Málaga stadskärna ganska liten, och de flesta av landmärkenna är koncentrerade i det lilla området. Det betyder att du faktiskt kan njuta av en långsam och avslappnande semester i Malaga.

En typisk dag

För din typiska dag kan du vakna sent och gå med en traditionell frukost. Gå till närmaste churrosplats eller skiv med tomat, extra jungfruolja och härdad skinka. Om du inte bryr dig om kolesterol kan du prova lokala spridningar som manteca colorá, sobrasada eller zurrapa, som är gjorda med fläskgryt och kött och kryddor. Efter det stora kaloriintaget är du redo att träffa sevärdheterna. Ta en promenad ner de krokiga gatorna utan en bestämd destination och beundra den mauriska arkitekturen. Gå till katedralen och ta takten på taket. Du kommer att kunna njuta av privilegierad utsikt över staden och ta fantastiska bilder.

Nu är du redo för lunch … och siesta.

Låt din näsa vara guiden (och döm) och gå till någon av de många tapasbarerna i området och njut av det spanska köket. Om du är osäker på var du ska gå kan du checka ut vår gastronomisektion för många rekommendationer på restauranger.

Efter din siesta kan du gå till stranden La Malagueta. Promenadcentret tar dig till ett vackert grönt utrymme som heter Paseo del Parque, med exuberanta aktuella växter fyllda med papegojor. Ta bilder på det kända Malagueta-tecknet och njut av sevärdheterna. För en riktigt avkopplande semester i Malaga, spendera tid på att se folk passera, gör ingenting. Töm huvudet med ljudet av vågorna och dra dina fötter i vattnet.

På vägen tillbaka kan du stanna vid Muelle Uno (hamnen) och äta medan du tittar på solnedgången bakom pariserhjulet.

När i Malaga, gör som malagueños

Det kan tyckas att det finns många turister i stadens centrum. Detta kan vara sant, men bara i vissa tider på dagen. Lokalbefolkningen tenderar att gå till centro efter arbete eller efter dagens hetaste timmar. Så börjar 19:00 börjar du märka fler och fler malagueños runt. Centret är en plats att träffa vänner, ha tapas, handla lite. Lokalbefolkningen går också ofta till stadens centrum för efterdriven dryck och dans.

Centrum är en plats för lokalbefolkningen att njuta av fritiden, umgås, njuta av levande musik eller en show. En plats att ta en promenad, ta en kall öl eller ett gott vin och en tapa och gå sedan till nästa bar.

Malagueños älskar också att gå till stranden på fritiden. Om vädret är för kallt för badning, kommer de bara att gå till utsikten, att äta färsk fisk och koppla av. Det är också bra för barn eftersom de kan spela och bränna bort all energi.

Konstanten är alltid att njuta av kvalitetstid utomhus när de inte arbetar. Släpp stress med några skratt bland familj eller vänner. Ta det lugnt.

Så när du kommer ihåg: skynda inte, kolla inte dina e-postmeddelanden, planera inte framåt. Njut av en riktigt avkopplande semester i Malaga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *